Preskoči na vsebino


Slovo od kaplana Markota - župljani

Dragi gospod Marko!

Nepričakovano in prehitro je prišel čas slovesa. Nismo pričakovali, da bo premestitev doletela tudi Vas in nas s tem že letos zapustili in šli v tisti Jeruzalem, po imenu Vipava; v Jeruzalem, kamor veste, da morate iti. Tja greste zavestno in si to tudi želite.

Leto Vašega pastirskega poslanstva v naši župniji je bilo sicer kratko, pa vendar smo od Vas veliko prejeli. Radi bi se zahvalili za to leto, ki smo ga lahko preživeli z Vami in za vse, kar ste nam dali! €˘ Hvala za prelepe nedeljske pridige, ki niso ostale samo v zraku, ampak so segle v naša srca in smo jih ponesli preko praga cerkve tudi na domove in delovna mesta! €˘ Hvala za Vaš kotiček na spletni strani naše župnije! €˘ Hvala za tople in tolažilne besede v pogovoru ali pri sveti spovedi! €˘ Hvala za trud in ljubezen pri delu z mladimi! €˘ Hvala za globoke misli in prijetnega druženja! €˘ Hvala za prisrčen nasmeh, ki ste ga naklonil prav vsakemu! €˘ Hvala za vse!

Ob slovesu Vam poklanjamo idrijsko čipko z željo na uspešno službovanje v tistem Jeruzalemu, kjer boste opravljal svoje pastirsko poslanstvo. Kot se nit prepleta in čipke spleta, naj se ob pogledu na čipko Križanega prepletajo Vaši spomini na službovanje v Idriji.

Mi se Vas bomo z veseljem spominjali in še naprej molili tudi za Vas.

V Idriji, Gospodovega dne 18. julija 2010

Župljani župnije Idrija Lokacija:
Print Friendly and PDF