Avtor: zuidrija Objavljeno: 2. 02. 2014

Nedelja Svetega pisma: »Na tvojo besedo!«

"Na tvojo besedo!" (Simon mu je odgovoril: »Učenik, vso noč smo se trudili, pa nismo nič ujeli, a na tvojo besedo bom vrgel mreže.« Lk 5,5)

Nedelja Svetega pisma

Po jubilejni izdaji Svetega pisma pred 25 leti (prvič smo jo praznovali leta 89) so Nedeljo Svetega pisma razglasili naši škofje na pobudo biblicistov in jo obhajamo vsako leto na zadnjo nedeljo v januarju. Je praznik vseh tistih, ki bogato ponujajo, prebirajo in delijo Božjo besedo (BB).

Nedelja svetega pisma Je zahvala za Gospodov dar in je vedno blizu spomina spreobrnjenja apostola Pavla ter sklepa molitvenega tedna za edinost kristjanov. In vse se lepo dopolnjuje. Apostol Pavel je rasel ob Svetem pismu in ga s svojimi pismi soustvarjal. Vsi kristjani imamo isto Sveto pismo, tudi ista Pavlova pisma, kar nas povezuje in spodbuja k delu za edinost kristjanov. Naj tudi nedelja Svetega pisma pomaga, da ob BB ne bi ostajali brezbrižni, da bi prepoznavali Jezusa in globoko zajemali iz odprtih zakladov Svetega pisma; da bi tudi naše srce zagorelo, kakor je zagorelo srce dveh učencev, ko jima je na poti v Emavs Jezus »govoril in odpiral Pisma« (Lk 24,32)!

V Vipavi smo se na to nedeljo zbrali že šestič. Zahvala gre g. Troštu, ki je srečanja organiziral, g. škofu Juriju, ki se je vedno odzval vabilu in pripravil predavanja, g. Rebec pa je zagotovil prostor na Škofijski gimnaziji. Ne smemo pozabiti na pridne gospodinje, ki so vedno pripravile pogostitev z jedmi, katere so pripravile na način, kot piše v SP.

 

Več o Svetopisemski nedelji