Avtor: zuidrija Objavljeno: 29. 05. 2012

Obvestila

Najhuje je izgubiti brata

So nekatere stvari, ki se jim ne smemo in ne moremo odpovedati, niti v še tako težki in zahtevni situaciji. Pomagati, recimo. Pravzaprav šele težke situacije in strah, ki ga te ponavadi vzbudijo v nas, pokažejo, koliko smo v resnici zavezani tistemu, kar smo v zanosu časov blaginje in udobja večkrat predstavljali kot svetinjo svojega življenja. Da, šele strah pokaže, kdo smo v resnici, v kaj verjamemo, česa za nobeno ceno ne bi prodali, drugače povedano, katere so sploh vrednote našega življenja. V tiste, ki se jim pred strahom odpovemo, v resnici nismo verjeli nikoli. In hudo, resnično hudo je, če pred strahom zgroženi ugotovimo, da pravzaprav nimamo ničesar, za kar bi bilo vredno zapraviti svoje življenje. Če namreč nismo za kaj pripravljeni umreti, tudi nimamo ničesar, za kar bi bilo vredno živeti.

Zato na velikonočni večer Jezus stopa v sredo svojih prestrašenih učencev, da jih pošlje ven, po Tomaža, ki se je nekje izgubil. Ker je izgubiti brata huje, kot izgubiti življenje, to verjamemo kot kristjani, ki smo svoje življenje položili v naročje skupnosti, ta je za nas nekaj svetega, nekaj najpomembnejšega za naše življenje. In »učenci so se razveselili, ko so videli Gospoda,« (Jn 20,20) ko so ga prepoznali in so se ga zato nehali bati v enem od teh njegovih najmanjših bratov (Mt 25,40). Ker je vse mogoče, kadar se ne bojimo Gospoda, tudi umreti zaradi ljubezni, če je treba.

Prav zato se nam na veliko noč razkriva v svojih ranah. Da se ga ne bi bal v ranjenih mojega življenja, v njih je, On, ki sem se mu zdel dovolj vreden, da dá zame svoje življenje.

Vaš župnik Marko


 

Urnik nedeljskih sv. maš:

  • župnijska sv. maša ob 9.00

  • večerna sv. maša ob  19.00

 

Med tednom

  • večerna ob 19h.

  • večerna maša je načelno vsak dan,
    razen če ni v oznanilih drugače zapisano

 


 

Oznanila

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE :  Do ukinitve strogih ukrepov skupnega čiščenja cerkve ne bo.

 

PRENOS

K prenosu maše na YouTube kanalu Marka Rijavca vabljeni v nedeljo ob 9.00.

 

SVETE MAŠE

Po popolni prepovedi obhajanja maš z verniki med prazniki (1.-11.4.) so svete maše spet dovoljene, da jih obiščete. Prijavite se!

Za udeležbo pri maši se prijavite po telefonu ali e-pošti, dobite nas med 8.30-9.30 in 18.00-18.45, morda tudi vmes.

Nedeljska maša bo še naprej brez ljudstva in s prenosom po spletu. Tudi na spletni strani župnije in FB Župnija Idrija. Ali tukaj: prenosu maše na YouTube kanalu Marka Rijavca vabljeni v nedeljo ob 9.00.

KATEHEZA

Kateheza (verouk) se v tem tednu nadaljuje, in sicer na daljavo, saj odlok vlade v trenutnih razmerah ne dovoljuje mešanja otrok iz različnih razredov oz. šol.

SREČANJE ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV

Glede na precejšnjo nejasnost glede prvega svetega obhajila v tem letu sklicujem zoom sestanek za starše otrok tretjega razreda v sredo ob 19.30. Na srečanju se bomo dogovorili, kako organizirati pripravo na praznik in kdaj naj bi ta sploh potekal. Starši boste povezavo dobili po e-pošti.

OBHAJILO

Čeprav v oznanilih tega ne piše več izrecno, smo vsak delavnik po maši v Idriji na voljo še 15 minut za prejem obhajila.

 

OBHAJILO IN BIRMA

Po posvetu s starši smo se odločili, da bo letošnji praznik prvega svetega obhajila kasneje kot navadno. Računamo na to, da bo praznik predvidoma v nedeljo, 13.6., seveda v skladu s tem, kakšne bodo razmere. Tudi tega, kako bo letos z birmo, ne vemo, računamo pa, da bo ta v nedeljo, 26.9.

ORATORIJ 2021

bo, če bodo razmere to dovoljevale, od 5. do 9.7.

USTANOVITEV STEGA IDRIJA 1

S podpisom ustanovne listine v.d. stegovodja našega stega ter načelnika in načelnice ZSKSS je bil na Hlevišah v torek, 2. marca spet uradno ustanovljen skavtski steg Idrija 1. Trenutne razmere sicer niso naklonjene njegovi rasti, trdno pa upamo, da bosta naša trdna volja in veselje v Idriji spet porajala nove in nove skavtske skupine.


 

Naši rajni:   

V TEH DNEH MOLIMO ZA VSE NAŠE POKOJNE!

Molimo za njihov mir in za tolažbo njihovim družinam.

Gospod, daj jim večni pokoj in večna luč naj jim sveti.
Vsem našim rajnim:  Naj počivajo v miru.  Amen.

 


 

GORE

·        Nedeljska sv. maša je redno ob 8.30.

 

   

 

VOJSKO

·        Nedeljska sv. maša je redno ob 10.30.