Avtor: zuidrija Objavljeno: 29. 05. 2012

Obvestila

Nesite mladost v svet!

Dragi birmanci!

Ne vem, kako gledate na vaš novi svet, ki ga odrasli ne poznamo, morda vam je všeč njegova predrznost, verjetno vam pašejo njegove kričeče barve, strgane hlače, hrup in družba brez pravil, morda vas privlači kot videi na TikToku, morda se vam zdi enostaven kot objava na instagramu. Morda pa se ga kot apostoli po veliki noči bojite. Vendar se svet veliko bolj boji vas. Kajti v vas je neizmerna moč, ki jo nosi mladost, moč pomladi, ki ruši staro in ustvarja novo. Kajti mladost je neugnana, mladost je vesela in nepredvidljiva, mladost se ne pusti ujeti in ne kupiti. In je mladost nekaj, kar ne prenese nič drugega kot samo resnico, tega sem se naučil pri naših srečanjih, kjer ste večkrat izzvali tudi mojo reakcijo – takšno, ki je pokazala tudi mojo resnico.

Razumete, da je točno to tisto, kar potrebuje svet, v katerega stopate? Potrebuje vašo mladost, potrebuje vaše nove ideje in vaš upor proti grdemu, staremu in slabemu, pa četudi tega ne mara. Vse bo naredil, da se nič ne spremeni, tudi vas bo skušal zamotiti z novimi supergami in novo kul aplikacijo in vas prepričati, da se nehate upirati in se preprosto prepustite toku, v katerem plava že toliko malodušnih ljudi.

Vi pa ste tu, da nas zbudite. Da ob vas preverimo, v kaj verjamemo in kaj nam je pomembno. Vi ste tu, da nam poveste, kakšen svet si želite, in da ga skušate skupaj z nami popraviti. Ne morem vam reči, da ničemur ne verjemite, rad pa bi vam samo rekel, da razmišljajte. O vsem. Vprašujte, iščite, potrudite se za stvari, ki so vam dragocene. Upam si reči, da bo to spremenilo naš svet. Ker je vaše srce kraj, kjer deluje Sveti Duh – in ta spreminja svet, ko mu verjamete.

Vaš župnik Marko

 

 


 

Urnik nedeljskih sv. maš:

  • župnijska sv. maša ob 9.00

  • večerna sv. maša ob  19.00

Med tednom

  • večerna ob 19h.

  • večerna maša je načelno vsak dan,
    razen če ni v oznanilih drugače zapisano


 

Oznanila

PRAZNIKA PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

se danes veselimo skupaj z našimi prvoobhajanci: na Gorah Vital Bizjak, Neža Pavšič in Katja Volarič, na Vojskem Lucija Sedej in Miha Šinkovec ter v Idriji Ana Pavlina Cigale, Tina Petrovčič, Tinkara Rožič, Petja Tončič Petkovšek, Ana Tratnik, Nicole Kržišnik Ulloa in Yulieth Uceta Ulloa. Želimo jim, da bi v svojem srcu vedno imeli dovolj prostora za Jezusa, da bi ga bili vedno lačni in si ga želeli!

PRAZNIK SVETE BIRME

bo 4. oktobra v Idriji. Te dni obhajamo devetdnevnico v molitvi za prihod Svetega Duha, vabimo vas k molitvi za naše birmance: Miha Erjavec, Ana Govekar, Sara Grošelj, Valentin Kavčič, Lucija Leskovec, Tea Logar, Manca Mivšek, Amadej Mrak, Lucija Mrak, Sara Revan, Lan Rupnik, Klara Trošt, Vid Tušar, Yulieth Uceta Ulloa, Gašper Vončina in Urban Žagar. Vsem želimo, da bi imeli v življenju dober posluh za navdihe Svetega Duha!

Spoved pred birmo za birmance, botre in starše bo v sredo, 30.9. ob 18.00. Po maši v soboto, 3.10. bo generalka. Na praznični dan bo ob 8.00 dodatna dopoldanska sveta maša, namenjena tistim, ki se birme ne bi udeležili. Slovesnost bo v nedeljo, 4.10. ob 10.00, ki jo bo vodil generalni vikar škofije Koper, g. Slavko Rebec. Na to nedeljo še posebej ne pozabimo oddati telefonske številke našega gospodinjstva.

 

OBVESTILA

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE3.10.: Arkova; 10.10.: Župančičeva.

SVETI KRST

Na Gorah bo v nedeljo, 11.10. krščena Alja Svetik. S starši se veselimo in iskreno čestitamo!

SV. HIERONIM

je po novem postal glavni zavetnik naše škofije. Njegov god slovesno praznujemo v sredo, 30.9. Naj prosi za nas!

MAŠA V DOMU

bo v sredo, 30.9. ob 10.30 v domu upokojencev bo zaradi vsem znanih razmer samo za stanovalce doma.

SVETOPISEMSKE URICE

S katehezo v sredo, 30.9. ob 16.30 začenjajo tudi naši najmlajši. Vabljeni vsi otroci v starosti od 4 do 6 let, da se nam pridružite in na mehki preprogi na otrokom primeren in prijazen način spoznate čudovite zgodbe naše vere!

OBISK BOLNIKOV PO DOMOVIH

bo kot običajno na prvi petek, 2.10. dopoldne.

ČUDOVITA PRINCESA

V soboto, 10.10. od 9.00 do 12.00 bo v Idriji delavnica »Čudovita princesa« za hčerke in mame, ki ste se nanjo prijavile. Če bo zanjo še zanimanje, jo spomladi z veseljem spet organiziramo.

PRIPRAVA STARŠEV NA KRST OTROKA

Priprava na krst prvega otroka obsega tri skupna srečanja v dekaniji in eno srečanje v župniji. Srečanja bodo jeseni v Cerknem, začenši v soboto, 10. 10. ob 15.00. Priprava na krst drugega otroka je eno srečanje v Idriji, in sicer v soboto, 10.10. ob 15.00. Prijave pri domačem župniku.

MLADINSKA SREČANJA

Z vikendom po birmi začenjamo tudi z mladinskimi srečanji. V Idriji se najprej dobimo s 1. letnikom srednje šole v petek, 9.10. ob 19.30, ko se bomo tudi dogovorili za termin naših srečanj. Ostali mladi v Idriji vabljeni k srečanju v soboto, 10.10. ob 20.00. Na Gorah se mladi dogovorite z vikarjem. Na Vojskem se mladi zberemo po maši v nedeljo, 11.10., da se dogovorimo za srečanja. Gradimo svojo mladost ob Kristusu!

SKAVTI

Dragi mladi! Idrijski skavti z novim šolskim letom začenjamo še bolj zares! Če ste željni dogodivščin, izzivov, druženja s prijatelji, preživljanja časa v naravi in povezanosti s Stvarnikom, vas vabimo, da se pridružite skupnosti popotnikov in popotnic, ki združuje srednješolce in študente od 16. do 21. leta. Srečanja bomo imeli vsakih 14 dni, prvič pa se dobimo v nedeljo, 11. oktobra, ob 15.00 pri župnišču v Idriji, da skupaj začnemo skavtsko leto. V tem skavtskem letu pa bomo skavte začeli približevati tudi mlajšim od 11. do 15. leta. Predvidoma z novembrom bomo začeli mesečna skavtska srečanja, kjer bomo skupaj odkrivali, kaj pomeni biti skavt, in predvsem počeli same zabavne stvari. Prijave in informacije na steg.idrija1@gmail.com.

MILOŠČINA

Zaradi higienskih ukrepov smo pobiranje miloščine prestavili pred vhod cerkve. Že dolgo se vidi, da mnogi zato nanjo pozabijo, tako so se darovi precej zmanjšali. Zato z nedeljo, 11.10. spet začenjamo s pobiranjem miloščine kot običajno, med darovanjem. Prav tako bodo tretjo nedeljo v mesecu spet ofri za potrebe župnije. Če vam je to higiensko sporno, lahko denar darujete zavit v papir. Najlepša hvala za razumevanje.

ZBIRANJE ZDRAVIL

V imenu s. Andreje Godnič se lepo zahvaljujemo za vaš izjemen odziv pri zbiranju zdravil za misijon v Venezueli. Bog povrni!

SPOVED V TEM ČASU

Spovedi zaradi razmer trenutno ne moremo imeti v spovednici, zato se za spoved dogovorite z enim od duhovnikov. Četudi je trenutno spoved »na štiri oči«, bodite pogumni, gre namreč za odrešenje, za katerega se je treba kdaj tudi malce potruditi.

 


 

Naši rajni:   

+ Pasqua Moravec, Arkova (1923, u. 24.9.).

Molimo za njihov mir in za tolažbo njihovim družinam.

Gospod, daj jim večni pokoj in večna luč naj jim sveti.
Vsem našim rajnim:  Naj počivajo v miru.  Amen.

 


 

GORE

·        Nedeljska sv. maša je redno ob 8.30.

 

   

 

VOJSKO

·        Nedeljska sv. maša je redno ob 10.30.