Preskoči na vsebino


Svetopisemski maraton 2012

Imeli smo prvi Svetopisemski maraton v naši župniji pod geslom:

 

 

 

Ne boj se, samo veruj!

 

 

 

Letos se bomo tudi v idrijski župniji pridružili pobudi kristjanov iz vse Slovenije in sodelovali  v svetopisemskem maratonu, ki letos nosi naslov Ne boj se, samo veruj! S sodelovanjem v tej pobudi se želimo posvetiti Svetemu pismu, ki ni samo temelj krščanske vere, ampak temelj večjega dela evropske kulture!

 

Svetopisemski maraton je neprekinjeno branje Svetega pisma, ki dan in noč traja ves teden (v takšni obliki poteka pri Sv. Jožefu v Ljubljani - letos že peto leto zapored), kjer se izmenja skoraj tisoč bralcev. Za branje Svetega pisma je potrebna odločitev. Zanjo je potrebno ustvariti primeren prostor in čas, da bi Beseda lahko zaživela v našem vsakdanjem življenju, v čemer je tudi namen organizatorjev svetopisemskega maratona. Hkrati je to lepa priložnost za druženje in ustvarjanje novih prijateljstev.

 

Zadnji dve leti se pobuda za tako imenovane »mini« svetopisemske maratone širi tudi po drugih slovenskih krajih. V cerkvi Svete Trojice v Idriji, smo Sveto pismo brali v soboto  13.10. 2012. Pričeli smo s Sv. Mašo ob 8. uri in zaključili v večernem času, ob 20. uri s skupno slavilno molitvijo, petjem Bogu v čast in zaključnim druženjem.  Spodbuda k branju in življenju po Svetem pismu velja vsem, še posebej pa tistim, ki še iščejo odgovore na temeljna življenjska vprašanja o smislu. Vabljeni vsi – mladi, starejši, družine, verni in neverni - bere lahko vsak, saj za »maratonsko« branje ni potrebno  biti posebej pripravljen ali s posebnimi retoričnimi znanji. Namen tega nenavadnega dejanja je spodbuditi redno, vsakodnevno branje Svetega pisma, ki naj bi presegel okvirje »maratonskega« tedna, in vedno bolj postajalo vir pozitivnega pogleda na svet. Zato je bil na koncu pred vse sodelujoče postavljen izziv, da se priključijo pobudi Berem Besedo – več o njej in maratonu na spletni strani www.svetopisemskimaraton.si.

Utrinki iz mini maratona

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF