Preskoči na vsebino


Velikonočni obisk skupine Karitas in mladinskega zbora v domu upokojencev

Karitas župnije Idrija je v soboto 23.3. obiskal stanovalce Doma upokojencev Idrija. Mlada skupina Karitasa pod vodstvom Suzane Petrovčič je naredila butaro, ki so jo nato skupaj s starimi okrasili. Rože iz krep papirja so izdelali na oddelku, kjer živijo  osebe s posebnimi potrebami na Marofu. Mladinski pevski zbor, pod vodstvom Barbare Medic je zapel pesmi. Pesmi , ki so se dotaknile materinskega dneva, postnega časa in praznovanja največjega krščanskega praznika Velike noči.  Kristjani smo ponosni, da je Sveti Duh po kardinalih izbral rimskega škofa Frančiška, ki so ga le-ti odšli  iskat na konec sveta. Molite zame po slovensko nas prosi, zato so smo se odzvali njegovi prošnji in zmolili zanj Oče naš...
Stanovalcem smo voščili blagoslovljene velikonočne praznike. Posebno ganljivo je bilo v sobah na negovalnem oddelku, ko so se zapete pesmi dotaknile duše.  Roke so pobožale butaro - simbol, ki predstavlja, da je Jezus v procesiji prišel v Jeruzalem, ljudstvo ga je pozdravljalo kot kralja. Samo Jezus je vedel kaj ga čaka v naslednjih dneh... Veselo oznanilo, da Jezus je bil danes med nami, v očeh najbolj trpečih smo ga srečali.
Butaro so otroci v nedeljo nesli k blagoslovu in jo po sveti maši izročili starejšim, da jih bo ob pogledu nanjo spomnila na  praznike, ki se nam bližajo.
Zapisala : Darja Ogrič

Utrip obiska: v albumu

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF