Preskoči na vsebino


Srečanje dekanijskih pevskih zborov

Marijin mesec maj, mesec šmarnic in mnogih zakramentov po naših župnijah, letos pa tudi mesec, v katerem so se srečali odrasli cerkveni pevski zbori dekanije Idrija-Cerkno. V Šebreljah so naročili sončno vreme in v nedeljo popoldne, 17.5.2015, se je v cerkvi svetega Jurija zbralo preko 210 pevcev iz 8 zborov dekanije. Cerkljanski župnik Zoran Zornik je v uvodni besedi pozdravil vse pevce in poslušalce, jim zaželel prijetno druženje, vsi skupaj pa so z molitvijo Oče naš svoje srečanje priporočili Bogu. Vsak od nastopajočih zborov se je nato predstavil z eno Marijino pesmijo in eno pesmijo po lastnem izboru. Eden za drugim so se zvrstili zbori iz Šebrelj, z Vojskega, iz Cerknega, Spodnje Idrije, Idrije, Zavratca, Črnega vrha nad Idrijo in Godoviča. Prav vse pesmi so izžarevale ljubezen do Marije, Boga in petja samega in poslušalci so lahko zelo dobro začutili, koliko truda in dobre volje je vložene v vsakotedenska srečevanja zborov po domačih župnijah.

Ob koncu posameznih nastopov je zbrane pevce nagovoril referent za glasbo v idrijsko-cerkljanski dekaniji in župnik v Godoviču, g.Bogdan Berce. Vesel takega števila se je spraševal, če se tudi odrasli zbori zmorejo v treh minutah naučiti novega napeva Aleluja. Ker so mu pritrdili, so pod njegovim vodstvom poskusili in uspelo jim je več kot navdušujoče! Zbrani pevci so zasedli celoten prostor prezbiterija ter še malo več in za konec  vsi skupaj zapeli še tri pesmi. Seveda kot zadnja ni manjkala pesem Marija skoz' življenje, ki je iz tolikih grl zazvenela res veličastno.

Pridne in prijazne šebreljske gospodinje ter ostali domačini so zunaj pred cerkvijo pripravili pravo pogostitev. V prijetnem vzdušju se ni bilo težko zadržati in poklepetati z bolj ali manj poznanimi obrazi. Naj pesem v vseh župnijah na idrijsko-cerkljanskem še naprej odmeva Bog v čast in vsem pevcem v veselje.

Par slik iz srečanja.

Lokacija:
Print Friendly and PDF