Preskoči na vsebino


Občinsko priznanje

Ob 25. obletnici zavzetega in uspešnega delovanja se ŽUPNIJSKI KARITAS IDRIJA podeli občinsko priznanje in denarna nagrada.

Iskrene čestitke in zahvala sodelavcem: nekdanjim in sedanjim-vsem! Imenitno občinsko priznanje naj nam bo v vzpodbudo, da bomo radi in z veseljem pomagali ter tako z dejanji usmiljenja in ljubezni prinašali v ta ranjeni svet žarek sočutja in novega upanja.

 


OBČINSKI NAGRAJENCI OB PRAZNIKU OBČINE

Petek, 17. junij 2016

Včeraj se je v dvorani idrijske glasbene šole odvijala slavnostna seja idrijskega občinskega sveta ob bližnjem prazniku občine, ki so se je poleg občinski svetnikov in letošnjih nagrajencev udeležili tudi predstavniki krajevnih skupnosti, gospodarstva, javnih ustanov v občini in delegacija pobratenega mesta Labin.

Občina Idrija praznuje svoj občinski paznik 22. junija, na dan sv. Ahacija. Glavni dogodek ob prazniku je slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih nagrad, ki se je odvijala včeraj v dvorani glasbene šole na idrijskem gradu.

Idrijski župan Bojan Sever je v slavnostnem nagovoru izpostavil načrte občine v novi finančni perspektivi ter pozval k sodelovanju pri njihovem uresničevanju, zatem pa je skupaj s predsednikom komisije za nagrade in priznanja Kristjanom Brusom podelil letošnje občinske nagrade.

Pirnatovo nagrado za leto 2016 je prejelo Likovno društvo Cinober Idrija za spodbujanje in promocijo ljubiteljske likovne ustvarjalnosti. Nagrada Jožefa Mraka letos ni bila podeljena, dobitnikom pa so podelili tri nagrade Občine Idrija. Prejeli so jih: Urban Bezeljak iz Idrije za raziskovalne dosežke na področju biokemije, Župnijska Karitas Idrija za petindvajset let predane skrbi za ljudi v stiski ter Jože Kenk iz Črnega Vrha za prispevek k razvoju gorskega kolesarstva in uspešno vodenje MBK Črni Vrh. Nagrado za mlade ustvarjalce pa letos prejme Jernej Šavli iz Spodnje Idrije za dosežene uspehe in vsestransko aktivno delovanje.

V imenu vseh nagrajencev se je zahvalil Nande Rupnik iz Likovnega društva Cinober Idrija, svečanost pa so z glasbo obogatili učenke in učenci Glasbene šole Idrija: pianistki Nina Dominik in Patricija Bolčina ter brata - citrar Andrej in kitarist Jakob Erjavec.

Po svečanosti so se udeleženci preselili v dvorano idrijske gimnazije, kjer so se pridružili občinstvu na zadnjem od treh jubilejnih koncertov, s katerimi je Glasbena šola Idrija obeležila 70-letnico svojega delovanja.

zapisala: Metka Rupnik
Foto: Robert Zabukovec

Slike
 

Lokacija:
Print Friendly and PDF