Vsi sveti

Vsi sveti

V pripravi na praznik bo priložnost za sveto spoved v Idriji v torek, 31.10. pol ure pred sveto mašo.

Na predvečer praznika, v torek, 31.10. ob 20.00 bo v Idriji molitev mladih s kitaro in petjem, po njej pa drobna zakuska. K njej ste vabljeni mladi iz vse naše župnije, tudi z Gor in Vojskega.

Na praznik vseh svetnikov, 1.11., bosta v Idriji maši ob 9.00 v župnijski cerkvi in ob 15.30 na pokopališču. Popoldanski sveti maši bo sledilo bogoslužje za naše rajne in blagoslov grobov. Na Gorah in na Vojskem bosta maši po nedeljskem urniku. Blagoslov grobov bo tam neposredno po sveti maši.

Na večer praznika ob 19.00 bo v župnijski cerkvi molitev rožnega venca za vse naše rajne.

Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Prav tako ga je mogoče prejeti v vseh cerkvah 29.10. ter 1. in 2. in 5.11., če smo bili pri spovedi in obhajilu ter molimo izrecno po namenu svetega očeta. Odpustek lahko namenimo rajnim, ki so še v stanju očiščevanja. Ne pozabimo, da molitev in darovana maša našim rajnim najbolj pomagata. Lepo je, da naše grobove ob tem prazniku primerno okrasimo in s tem pokažemo ljubezen in pozornost do njih, ni pa potrebno pretiravati. Namesto preveč rož in sveč raje darujmo za ljudi, ki so v preizkušnji, recimo za Karitas. Tako bo naša ljubezen obrodila še več sadov.