Bi rad podrobneje in globlje spoznaval Sveto Pismo – posebno in obsežno pismo ljubezni v katerem se razodeva Bog sam? Biblična skupina bo potem kar pravi naslov. 🙂

Biblična skupina je namenjena vsem, ki hrepenijo po spoznavanju Žive Besede, po besedi, ki nam daje življenje in je hrana za našo dušo. V skupini se vsako leto posvečamo določenemu delu Svetega Pisma.

Silvan Fausti je zapisal:

»Vsaka Gospodova beseda je skrivnost. Je kot okno, skozi katero On izreka svojo strast do tebe. Ko misliš, da si odkril njen pomen, si le odkril okno. Moraš poklekniti, častiti in čakati, če hočeš razumeti, kaj ti pravi. In vsaka Njegova beseda je želja po dajanju.« (Celjska Mohorjeva družba, 2012, 5).

Skupino vodi Tatjana Rupnik, ki pa razmišlja tako: 

V veselje mi je, da v Idriji vodim biblično skupino, kjer smo nazadnje poglobljeno prebirali Lukov evangelij. Pomagamo si s knjigo Silvana Faustija »Skupnost bere Lukov evangelij« in z zapiski z duhovnih vaj s prof. Maksimiljanom Matjažem. Naša skupina je majhna, vendar se lepo dopolnjujemo. Na žalost se premalo mladih odzove na povabilo, čeprav so vsako novo veroučno leto preko župnijskih oznanil povabljeni vsi. Starejše pa preveva bojazen, da je zanje pretežko. Na žalost se v zadnjih dveh letih nismo srečevali zaradi nenavadnih razmer, smo pa ohranili stike in s prijetnim druženjem zaključili leto.

– Tatjana Rupnik

Torej, če čutiš željo po globljem spoznavanju Svetega Pisma toplo vabljen, vsak je dobrodošel.