… ali o Bogu, ki ga jemo.

Bi rad srečal Jezusa? Hrepeniš po Bogu? Pridi in sprejmi Jezusa samega v svoje telo in srce. Da, prav tistega Jezusa, ki se je rodil v Betlehemu, prav tistega Jezusa, ki dela čudeže in prav tistega Jezusa, ki nam je dal VSE, samega sebe, da nas odreši – Jezusa, ki je Ljubezen sama! 

Dragi vsi, Jezus je z nami, Jezus je tu! Častimo Ga, slavimo Ga, sprejmimo Ga z vso ljubeznijo, ki jo premorejo naša srca in verujmo vanj!


Sveta evharistija je največ, kar imamo kristjani, je prisotnost našega Gospoda pod podobo kruha, ki nas hrani s svojim telesom in krvjo. Kristjane sveto obhajilo tudi združuje v občestvo, skupnost, zato se sveta evharistija vedno opravlja v skupnosti.

Sveto obhajilo lahko prejmemo do dvakrat na dan, če smo dvakrat pri sveti maši.

Prejem prvega Svetega obhajila

Na prejem prvega Svetega obhajila se otroci pripravljajo v tretjem letu župnijske kateheze. Praznik prvega svetega obhajila je pri nas praviloma na 2. velikonočno nedeljo v Idriji ter na 3. velikonočno nedeljo na Gorah in na Vojskem, če so otroci v tretjem razredu verouka tudi tam.

Bolniki

Bolnike obhajamo na prve petke v mesecu čez celotno leto, razen julija in avgusta. Svojce bolnikov, ki želijo, da jih obiščemo in jim prinesemo Jezusa v podobi kruha, prosimo, da nas o tem obvestijo.

Poslednji zakrament v človekovem življenju naj bi bilo sveto obhajilo, ki mu pravimo “sveta popotnica”. Na pragu smrti napravi verujoči še zadnje korake k cilju svojega potovanja, ko zadnjikrat prejme Kristusovo telo in se s tem pripravi na sprejem Božjega usmiljenja, ki so mu ga v življenju zakramenti nenehno podarjali. Svojci človeka, za katerega čutite, da je pred tem, da umre, čimprej pokličite duhovnika.

V župniji imamo skupino 7 izrednih delivcev, ki pomagajo pri deljenju obhajila. Primerne može in žene za to službo predlaga župnijsko občestvo ali župnijski pastoralni svet.