30-letnica domovine

30-letnica domovine

Lep ljubilej naše domovine naj bo dan našega praznovanja, veselja, da imamo svoj prostor pod nebom, ponosni, da smo Slovenci. Naj se naša notranja hvaležnost na zunaj pokaže z zastavo, s petjem slovenskih pesmi, z občudovanjem slovenske narave. Naša domovina potrebuje molitve. Vsi, ki smo v njej na čelu z ljudmi, ki nas vodijo.

V ta namen bomo na predvečer rojstnega dne naše domovine, tudi praznika Janeza Krstnika, v četrtek, 24.6. ob 19.00 pri Svetem Antonu obhajali mašo za domovino. Prisrčno vabljeni, da damo košček svoje ljubezni za naš skupni dom in da molimo za vse, ki nas vodijo. Po maši vabljeni, da organiziramo še krajši kulturni program in pogostitev. Prosim gospdinje in gospode, da poskrbite za zakusko in pijačo, vse, ki ste pripravljeni sodelovati pri programu pa, da se mi oglasite.

Že v nedeljo, 20 junija bomo pri mašah blagoslovili slovenske zastave in jih izobesli iz zvonika ob prepevanju slovenske himne. Lepo prosim, da za to poskrbite tako v Idriji kot na podružnicah.

V četrtek, 24. junija ob 18.00 bomo v vseh cerkvah v župniji zvonili v čast 30. obletnice samostojnosti in neodvisnosti. Prosim za sodelovanje.

Škofje ob tem vabijo, da se pridužimo pobudi 24 ur posta in molitve za domovino, ki bo 21. junija od 18.00 do 22. junija do 18.00, ko bo sklep s slovesno Sveto mašo za domovino v ljubljanski stolnici.

Vabljeni tudi k devetdnevnici za domovino, ki jo bomo pri mašah obeležili od 16.6. do 24.6. Seveda lahko se lahko molitvi pridužite tudi kot posamezniki in po družinah.

Molitev za domovino ob prazniku:

Gospod Bog, ob 30-letnici države Slovenije slavimo tvojo dobroto. Zahvaljujemo se ti za vse Tvoje milosti in varstvo. Naj bomo ponosni na svoje korenine, iz njih živimo in rastemo. Sveti Duh, podeli nam zdravo pamet in ustvarjalni pogum! Emanuel – Bog z nami, obvaruj nas vsega, kar ogroža naše telesno, duševno in duhovno zdravje. Mati Marija in sv. Jožef, izprosita milost našim družinam, da bodo odprte za življenje in šole ljubezni za nove rodove. Amen