Božični prazniki

Božični prazniki

Pred nami je božično praznovanje, trenutek, ko se v nas, v temi našega življenja zasveti luč Boga, ki hoče vstopiti v našo človeško stanje, kakršnokoli že je. Pustimo mu dovolj prostora. Ne pozabimo, da zmore priti le tja, kjer je dovolj časa za naše najdražje in tiste, ki nimajo nikogar.

Ob 16.00 bomo na SVETI VEČER (24.12.) tako obhajali zadnjo adventno mašo pred božičem, potem pa mora vsak domov. Ta večer je namreč bolj kot maša v cerkvi pomembna »maša«, ki se zgodi v našem domu, ker se je prvi božič zgodil prav v družini. Poskrbimo, da bo ta večer res »svet«. Pogoj za to je seveda to, da smo doma in da ne pustimo, da med nas, ki živimo ob isti mizi, vdira karkoli drugega: ne služba ne opravki ne nakupi ne telefon ne televizija ne kakršna koli druga stvar. Jezus se rodi v družini, v odnosih.

Vzemimo si čas, da pripravimo jaslice in okrasimo dom, pomagajmo pri pripravi jedi in si vzemimo čas za mirno večerjo in za pogovor. Potem skupaj blagoslovimo dom, povabimo Boga v naše življenje. Kamor stopi Bog, z njim vedno prihajata tudi mir in blagoslov. Naslednje ure čakanja na polnoč naj bodo napolnjene z družabnostjo, igrami in dobro voljo vsakršne vrste. Ne bodimo sami in ne pustimo nikogar samega.

POLNOČNE MAŠE bomo obhajali ob 22.00 na Gorah in na Vojskem ter ob 24.00 v Idriji. Maše so ta večer preproste kot Jezus, ki se je rodil med preprostimi ljudmi.

Praznične in slovesne svete maše bomo obhajali na BOŽIČNI DAN (25.12.). Na Gorah in na Vojskem bodo po običajnem prazničnem razporedu, medtem ko bomo v Idriji praznovali ob 8.00, 10.00 in 19.00. Dodatno mašo bomo imeli zato, da ne bo pri mašah preveč gneče in da bomo lahko zagotovili spoštovanje razdalje.

Praznujmo z veseljem in bližino!