Magdalenska in Jakobova nedelja

Magdalenska in Jakobova nedelja

MAGDALENSKA NEDELJA

Zavetnica župnijske enote na Gorah je sv. Marija Magdalena. Na njen god, v petek, 22.7. ob 19.00, bo najprej sveta maša, ki jo bo vodil g. Bogdan Kolar. Po maši bo profesor zgodovine imel polurno predavanje o domačem duhovniku Antonu Žaklju. V 19. stoletju je pomembno prispeval pri ohranjanju ljudskega pesništva. Pesnik je bil tudi on sam, veliko je prevajal iz raznih jezikov. O njem bo spregovoril tudi kot o duhovniku in kulturnem delavcu. Sledilo bo veselo druženje.

Glavno praznovanje zavetnice bo v nedeljo, 24.7. s slovesno mašo ob 10.00, ki jo bo vodil g. vikar Alan Tedeško. Za streženje vabimo mladince, za pomoč pa še ostale strežnike. Pri maši bo ofer za obnovo župnišča. Po maši povabljeni, da se ustavimo in praznovanje nadaljujemo pri zakuski. Za to prosimo pridne roke gospodinj. Prosimo, da vse za pod zob in v grlo prinesete pred mašo v župnijsko dvorano.

Sveta Marija Magdalena, prosi za nas!

JAKOBOVA NEDELJA

Jakobova nedelja bo letos 24.7. Praznovanje se bo pričelo že na predvečer, v soboto, 23.7., ko bo ob 19.00 2. del prireditve »Pri nas je pesem doma«. Nastopajo: Fantje z vasi (Škocjan na Dolenjskem), Moška vokalna skupina Vojsko, vokalno instrumentalna skupina deklet z imenom M.J.A.V. (Celje).

Glavno praznovanje bo v nedeljo s slovesno sv. mašo ob 15.00, ki jo bo vodil župnik Marko. Za streženje vabimo mladince. Pri maši bo ofer za obnovo vrat v zvoniku. Po maši lepo vabljeni, da se zadržimo ob pogostitvi, lepo prosimo, da pridne gospodinje pripravite kak priboljšek in ga pred mašo dostavite v župnišče. Po njej bo ob 17.00 v dvorani ponovitev komedije Kandidatke in nadaljnje praznovanje.

Sveti Jakob, prosi za nas!