Magdalenska in Jakobova nedelja

Magdalenska in Jakobova nedelja

Magdalenska nedelja je vsako leto poseben praznik za naše Gore, medtem, ko je Jakobova nedelja poseben praznik za naše Vojsko. Povabljeni, da se tudi letos pridružimo praznovanju.

Magdalenska nedelja bo na Gorah v nedeljo 18. julija. V četrtek se bodo pletli bršljanovi venci v župnjišču, po dogovoru lahko tudi v zaslkih. Povabljeni tudi k postavljanju mlajev.

Na predvečer, v soboto, 17.7., bo sveta maša ob 19.00, pri kateri bo prepeval MEPZ Zavratec. Po maši lepo povabljeni k druženju ob divjačinskem golažu.

Slovestna maša bo v nedeljo ob 10.00. Daroval jo bo naš rojak zlatomašnik g. Jože Mikuš, ki mu ob tej priložnosti iskreno čestitamo in se mu zahvaljujemo za njegovo zvesto služenje v Gospodovem vinogradu. Pi maši bo ofer, po njej pa zakuska. Prosimo vas, da pripravite dobrote iz vaših kuhinj (obliženi kruhki, polnjene štručke, ocvirkovca, slano in sladko pecivo ipd.). Za pijačo bo poskrbljeno. Lep bogloaj že v naprej. Pripravimo si lepo praznovanje.

Jakobova nedelja bo na Vojskem v nedeljo, 25. julija. Na predvečer, v soboto, 24.7. ob 19.00 bo poletni delprireditve “Pri nas je pesem doma!”, na kateri bodo nastopile skupine Pomladni dan, Moška vokalna skupina Vojsko in Stiški kvartet.

Praznična sveta maša bo v nedeljo, 25.7. ob 10.30. Pri njej bo svojo zlato mašo obhajal naš rojak, g. Srečko Vončina. Naj mu Gospod za njegovo velikodušnost v mašniški službi obilno poplača s svojim blagoslovom. Ker bo sveta maša v cerkvi, lepo prosimo, da poskrbite za ozvočenje tudi zunaj, da bo pri praznovanju lahko prisotnih čim več ljudi. Pri maši bo ofer, po njej pa zakuska. Prosimo vas, da gospodinje pripravite kaj za pod zob, da se skupaj po maši ustavimo in poveselimo.