Oratorij 2022

Oratorij 2022

V prihodnjem tednu, od 4. do 8. julija, se bo v naši župniji spet odvijal otroški program Oratorij. Tudi letos bo njegova organizacija precej velik zalogaj, vendar animatorji obljubljamo, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da oratorij izpeljemo na varen in hkrati bogat, globok ter zabaven način.

Za pomoč pri malici tudi letos prijazno prosimo gospodinje in ljudi dobre volje. Dopoldne bi otrokom postregli s sadjem, popoldne s pecivom. Hvaležni bomo vsake pomoči. Zapišite se v zakristiji na za to priložnost pripravljen seznam.

Okvirni urnik:

8.30 zbiranje

9.00 začetek: himna, dvig zastave in molitev

9.20 oratorijska dramska igra

9.30 kateheza

10.30 malica

10.45 delavnice

12.30 kosilo in odmor

13.30 velika igra

16.00 molitev in zaključek

Kljub temu, da bo letos praviloma oratorij potekal brez mask in posebnih ukrepov zoper covid-19, animatorji vljudno prosimo vse udeležence in njihove družine za odgovorno ravnanje pred oratorijem. V primeru, da se vaš otrok počuti slabo, naj ostane doma.

Otroci naj imajo vsak dan s sabo pokrivalo, plastenko za vodo; obuti naj bodo v športno obutev in oblečeni v primerna oblačila (taka, ki jih ni škoda). Pred prihodom na oratorij naj zajtrkujejo.

V sredo bomo imeli izlet. O njem in o dodatnih stvareh vas bomo obveščali po mailu, zato starši, prosim, sprotno preverjajte sporočila.

Oratorij bomo zaključili v petek, 8.7., s sveto mašo ob 16.00, kamor ste vabljeni tudi starši in ostali župljani.

Vse župljane prosimo za molitev, da oratorij izpeljemo brez večjih zapletov in da bodo otroci na njem začutili Božjo ljubezen.

Vsem, ki boste na kakršen koli način pomagali, že vnaprej iskrena hvala!

Vaši animatorji


Gospod Jezus, učlovečena Božja Beseda, nauči me velikodušnosti.

Nauči me, da ti služim tako, kakor ti zaslužiš;

da dajem, ne da bi štel; da delam, ne da bi iskal počitka;

da se borim, ne da bi gledal na rane;

da se izčrpam zate, ne da bi iskal drugo plačilo kakor zavest,

da sem izpolnil tvojo sveto voljo. Amen.

(molitev sv. Ignacija Lojolskega)