Oratorij 2021 – podrobnejše informacije

Oratorij 2021 – podrobnejše informacije

V prihodnjem tednu, od 5. do 9. julija, se bo v naši župniji torej spet odvijal otroški program Oratorij.

Tudi letos bo njegova organizacija precej velik zalogaj, vendar animatorji tudi letos obljubljamo, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da oratorij izpeljemo na varen, a hkrati še vedno bogat, globok in zabaven način. Več informacij najdete tu.

Animatorji lepo vabimo gospodinje in ljudi dobre volje k pomoči za malico. Dopoldne bi otrokom postregli s sadjem, popoldne s pecivom. Kdor lahko, ga prosimo za pomoč. Vpišite se v zakristiji na posebni seznam.

Okvirni urnik

  • 8.30 zbiranje
  • 9.00 začetek: himna, dvig zastave in molitev
  • 9.20 oratorijska dramska igra
  • 9.30 kateheza
  • 10.30 malica
  • 10.45 delavnice
  • 12.30 kosilo in odmor
  • 13.30 velika igra
  • 16.00 molitev in zaključek

Zaradi preventivnih ukrepov proti bolezni covid-19 naprošamo starše, da otroke pred udeležbo na oratoriju testirate. Testiranje ni obvezno, je pa priporočljivo. Testiranje bomo pred programom opravili tudi vsi animatorji. Ob prihodu na oratorij (prvi dan) naj otroci s seboj prinesejo tudi podpisano izjavo staršev o zdravju otroka (dobite jo na spletni strani župnije ali natisnjeno v zakristiji). Ta izjava je za udeležbo na oratoriju obvezna, brez nje otroka na oratorijski program žal ne bomo mogli sprejeti. Dobite jo na spletu. Zato lepo prosimo za odgovorno ravnanje tudi v času pred oratorijem. Lepo prosimo tudi, da v primeru pojava kakršnih koli bolezenskih znakov v času oratorija otroci ostanejo doma. Na oratoriju smo lahko samo zdravi otroci in zdravi animatorji. Hvala za razumevanje!

Otroci naj imajo pred prihodom zajtrk, naj bodo programu primerno oblečeni (torej ne v oblačilih, ki bi jih bilo škoda) in zaščiteni pred soncem. S seboj naj imajo podpisano plastenko za pitje tekočine, pokrivalo, obrazno masko in veliko dobre volje 🙂

V sredo načrtujemo izlet, zato vas že vnaprej priporočamo, da se otroci za ta dan posebej primerno oblečejo in obujejo. Več informacij dobite dan pred izletom. Zadnji dan oratorija, 9.7. bomo zaključili s sveto mašo ob 16.00, kamor ste povabljeni tudi starši in ostali župljani. Vse župljane animatorji prosimo tudi za molitev, da bi se oratorij globoko dotaknil otroških src in da bi ti dnevi minili brez poškodb in okužb.