Župnijske spremembe v naši okolici

Župnijske spremembe v naši okolici

Po škofovem odloku bo z 21.8. naša sosednja župnija Godovič ostala brez župnika. Za župnijskega upravitelja župnije Godovič je zato g. škof Jurij imenoval idrijskega župnika Marka Rijavca, ki mu bosta pri upravljanju pomagala tudi župnijska vikarja g. Alan Tedeško in g. Primož Erjavec.

Pri župnijskem delu duhovniki računamo na veliko pomoč tamkajšnjih župljanov, ki bodo prevzeli večino služb, ki so jih v preteklosti v veliki večini opravljali duhovniki, niso pa takšne narave, da bi bilo to vezano samo na duhovniško službo. Ker pa nas zato vseeno čaka veliko dela, usklajevanja in pogovorov ter tudi drugačne prisotnosti tudi v sosednji župniji, računam tudi na idrijske župljane, da boste priskočili na pomoč, kolikor bo v vaši moči. Tu namigujem predvsem na samoiniciativnost, na opravljanje nalog in srečevanje tudi brez župnika in vikarja. Seveda to ne pomeni, da se bomo umaknili iz župnijskega življenja, vendar pa bomo počasi morali dojeti in se odločiti, da življenje v župniji ni samo stvar duhovnikov, temveč predvsem vseh, ki živimo v njej. Da to zmorete, je dokazala že izvrstna priprava praznovanja zlate maše pod okvirom idrijskega ŽPS. Naj nam bo ta dogodek zgled, da se potrudimo in kaj naredimo tudi sami od sebe.

Župnijo Godovič bomo okvirno prevzeli v upravljanje konec avgusta, takrat tam načrtujemo tudi srečanja in izoblikovanja župnijskih teles, s pastoralnim letom pa naj bi začeli oktobra. Vse se bomo še dogovorili. Informacije samo zato, da boste razumeli naše morebitne izostanke in prilagoditve. Računamo na vašo molitev in razumevanje.