06/06/2021

Oratorij

Oratorij

Kljub negotovim razmeram bomo z lanskimi izkušnjami tudi letos v naši župniji organizirali oratorij. Ta bo potekal od ponedeljka, 5. julija do petka, 9. julija 2021. Animatorji vas prisrčno vabimo, da se nam otroci pridružite pri veselem oratorijskem praznovanju, ki bo poln iger, druženja, dobrega vzdušja, pa tudi učenja novih veščin in spoznavanja Boga.

Na oratoriju bomo spoznavali zgodbo o Carlu Acutisu, ki je leta 2006 zaradi levkemije umrl še kot mlad najstnik. Zaradi njegovega globokega odnosa z Bogom, žive vere, dobrodelnosti in čudežev, ki so se začeli dogajali po njegovi smrti, so ga ljudje že kmalu prepoznali za svetnika. Cerkev ga je za blaženega razglasila 10. oktobra 2020. Postal je zavetnik interneta, saj je rad je imel računalnike, gledal filme in igral video igre, rad je imel živali in je z njimi snemal zabavne videe. Po drugi strani je bil v marsičem izjemen. Živel je globoko prijateljstvo z Jezusom in Marijo in se od njiju učil pravih odnosov. Njegova najbolj znamenita izjava je bila, da smo »vsi ljudje rojeni kot originali, a mnogi umrejo kot fotokopije.« Zato letošnji oratorij nosi naslov ORIGINALEN.SEM.

K vpisu vabljeni otroci od 5. do 14. leta starosti. Tisti, ki se nam bi radi pridružili, izpolnite prijavnico, ki vas čaka v cerkvi ali na župnijski internetni strani, ter jo do nedelje, 13. junija oddajte v cerkvi skupaj s prispevkom 20 € na otroka. Vaš prispevek pokrije stroške organizacije, spominske majice in prehrane otrok med oratorijem. Če bi kdo otroka rad prijavil na oratorij, a tega finančno ne zmore, naj to diskretno sporoči ob prijavi, strošek pokrije Karitas.

Več podrobnosti pa prihodnjič.

Animatorji