10/07/2022

Za Božjo slavo!

Za Božjo slavo!

Pretekli teden je v naši župniji potekal oratorij z geslom “Za Božjo slavo”.

Glavni junak Ignacij Lojolski nas je letos popeljal v čase viteštva in nam predstavil svojo pot spreobrnenja in pričevanja vere. Z njim smo spoznavali viteško neustrašnost, se učili o pomembnosti pravilnega razločevanja med dobrim in slabim, odšli kakor on na romanje, k Mariji
na Mengore, govorili o moči znanja in šolanja ter se naučili na različne načine tudi služiti.

Pri različnih delavnicah smo poskrbeli, da smo nekatere od vrednot tudi razvijali. S poskusi smo se učili kemijo, spoznavali smo skrite kotičke našega župnišča, si pomagali pri izdelavi zapestnic, ustvarjali najrazličnejše frizure na glavah animatorjev, risali in počeli še veliko drugih zanimivih stvari.

Velike igre so vsak dan poskrbele, da smo se tudi dodobra razgibali. Borili smo se v viteški vojni, po Idriji iskali zaklad, tekmovali na pravih olimpijskih igrah ter s pomočjo vodnih balonov branili Pamplono pred napadalci.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste nam zaupali in ki ste s svojo pomočjo omogočili izvedbo letošnjega oratorija. Veliko svetega in lepega se je za naše otroke in tudi za nas animatorje rodilo v teh dneh. Upamo, da bo ves naš trud otrokom pomagal, da bodo postali dobri ljudje in da bodo v našo družbo prinašali veselje Jezusovih učencev.

Vaši animatorji